Marketing Technology

#lekkersociaal 40, over ‘high-tech snufjes’ op Facebook en gratis kunst kijken op Snapchat

Blauw Gras, blogger | 5 oktober 2017, 15:18

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over een poll op Instagram, fake news op Facebook en een nieuwe oplossing voor Instagram

What do you think?

Instagram Stories zijn top! Je kunt er steeds meer mee en het wordt steeds interactiever. Deze week is er weer een feature bijgekomen, namelijk de poll. Hierbij start je een in je story waarop vrienden kunnen reageren. De vraag en de antwoorden kun je zelf bedenken. Vervolgens kunnen je vrienden één van de antwoorden kiezen, en kun je zelf zien welk antwoord de meeste stemmen heeft gekregen. Wij vinden het helemaal leuk!

Lekker geloofwaardig, not!

Als er een ramp is wil iedereen zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is. Logisch! Maar het is wel belangrijk dat het nieuws klopt. Toch verscheen er na de ramp in Las Vegas op zowel Facebook als Google news. Zo stond er op Google bovenaan bij de zoekresultaten een artikel die niet Stephen Paddock als schuldige aanwees maar een man die er helemaal niks mee te maken had. Ook op de Safety Checkpagina van Facebook stond een link naar een nepnieuwsbericht waarin stond dat de schutter een Trump-hater was die connecties had met terroristische groepen. Veel fake news wordt verspreid om de publieke mening te beïnvloeden. De berichten werden op beide kanalen pas na enkele uren verwijderd. Heftig toch?
 

Facebook 2.0

Dat we in een wereld leven vol ‘high-tech snufjes’ is zeker. Waar we vroeger niet eens over durfden te dromen is dit nu realiteit. Facebook heeft ook zo’n nieuw snufje bedacht, namelijk  om je account te ontgrendelen. Als je uit je account bent gekickt, kun je door middel van gezichtsherkenning weer in je Facebook komen. Je kijkt gewoon in je camera, Facebook herkent je gezicht en vervolgens ben je weer online. Hoe chill is dat?

Hoe dan?

De realiteit en de virtuele wereld vloeien steeds meer in elkaar over. Snapchat is een goed voorbeeld hiervan.Zo kun je facefilters gebruiken en de World Lenses. World Lenses? Ja, hiermee kun je digitale objecten in de ‘echte wereld’ plaatsen die je op het scherm van je telefoon ziet. Het lijkt net echt. Nu gaat Snapchat samenwerken met Jeff Koons om zijn kunst door middel van de World Lenses te laten zien. Hoe dan? Als je in de buurt bent van een plek waar de kunst ‘staat’, krijg je een melding. Als je er dan heen loopt en Snapchat opent, zie je zijn kunst op jouw telefoonscherm, maar weergegeven in jouw directe omgeving. Zoals hieronder het ballondier in het water. Hoe cool? En dat gratis en voor helemaal niks!
 

Lekker makkelijk

Instagram zijn booming! Punt. Op Facebook kun je ook stories plaatsen, alleen maken niet veel mensen gebruik van deze feature. Om deze reden is het vanaf nu mogelijk om je Instagram stories met één druk op de knop ook te delen via Facebook. Misschien dat hierdoor meer mensen op Facebook het gaan gebruiken! 

Hier is de oplossing!

Apple heeft afgelopen jaar  Photo’s geïntroduceerd voor de iPhone. Dit zijn bewegende beelden van ongeveer anderhalve seconde lang. Je zou zeggen, wat leuk! Maar je had er tot voor kort dus precies helemaal niks aan. Je kon ze eerst namelijk niet op Instagram plaatsen, omdat je daar alleen video’s kan plaatsen die langer zijn dan drie seconden. Wij hebben gelukkig de oplossing voor je. Via Instagram Stories kun je je bewegende foto selecteren waarna je hem kunt opslaan als Boomerang en voilà: hij kan geplaatst worden. You’re welcome!

Dit was ‘m weer voor deze week. Je bent weer helemaal up-to-date. Fijn he?

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items #blauwgras #socialmedia #blog

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs